Voorwaarden ouderverklaring

We merken dat er veel animo is en veel mensen een ouderverklaring willen afgeven. Dat is fantastisch! Helaas lezen we ook dat mensen teleurgesteld zijn omdat niet iedereen een ouderverklaring kan afgeven en zo de plannen voor Waldorf Almere kan steunen. Wij begrijpen de teleurstelling, maar vinden het belangrijk om jullie te informeren over de regels die gelden.

Het ministerie van onderwijs (DUO) heeft een aantal voorwaarden bepaald:
➡️ Het kind moet op 1 november van dit jaar 10, 11 of 12 jaar zijn
➡️ Ouders of verzorgers moeten beslissingsbevoegdheid hebben
➡️ Woonachtig zijn in het ‘groene’ postcodegebied
➡️ Per kind mag 1 ouderverklaring afgegeven worden
✅ Dan mag je een ouderverklaring bij DUO afgeven

Ben je enthousiast, maar kun je geen verklaring afgeven omdat je zoon of dochter bijvoorbeeld te jong is? Je kunt ons toch helpen en er samen met ons alles aan proberen te doen dat Waldorf Almere er komt. Hoe dan? Deel dit bericht en spreek mensen die je kent aan. Zo komen we nog sneller in contact met mensen die wél een ouderverklaring kunnen afgeven en er dus voor kunnen zorgen dat Waldorf Almere er komt. Help mee en doe mee! Samen aan zet voor Waldorf Almere!

Comments are closed